Comisia Judeteana de Arbitri Prahova, condusa de Marian Deaconu (in foto), a anuntat ieri ca lotul arbitrilor pentru Liga A Prahova s-a completat cu inca 10 cavaleri ai fluierului: Florin Bureata, Octavian Ciorescu, Marian Ciubuc, Bobi Codreanu, Miron Enache, Alin Ionica (Ploiesti), Dorin Calin (Rafov), Ovidiu Crozolo (Maneciu), Nicolae Dobre (Colceag), Mihai Safta (Iordacheanu).
De remarcat prezenta printre cei zece arbitri promovati a lui Bobi Codreanu, fostul jucator de la Petrolistul Boldesti, revenit in tara dupa ce a abandonat cariera de fotbalist, fiind decis sa urmeze acest drum al arbitrajului. Completarea lotului de arbitri vine intr-un moment important, in care era nevoie de astfel de “avansari”. Interesant este si faptul ca jumatate dintre arbitrii promovati sunt din Ploiesti.

Curs pentru femeile-arbitru

Daca la nivelul arbitrajului judetean sunt la moda promovarile, la nivel national se pune accent pe cursurile de perfectionare. Astfel, Comisia Centrala a Arbitrilor va organiza la Calimanesti (Valcea) un curs pentru femeile arbitru din Ligile a III-a si a IV-a.
La actiunea care va avea loc in perioada 18-20 aprilie vor participa 56 de reprezentante ale arbitrajului, 15 fiind arbitri de centru si 41- arbitri asistenti.
Din Prahova vor participa doi arbitri de centru – Cristina Popescu si Gabriela Bucur – si doi arbitri asistenti – Diana Florea si Madalina Craciun.
E.M.