Ultima runda din Liga A Prahova a adus multe goluri, meciul cel mai „productiv” fiind cel de la Banesti, unde echipa gazda a pierdut cu 5-3 in fata celor de la Avantul Maneciu! Alaturi de CS Blejoi, Avantul este echipa cu cel mai bun atac din Liga A Prahova, cu 60 de goluri marcate, in 22 de etape, formatia antrenata si formata de Dorinel Beznea (foto) fiind una dintre echipele „frumoase” ale intrecerii judetene. Acolo unde, de ani buni, Avantul este „in zona podiumului” si joaca fazele superioare ale Cupei, competitie in care a reusit chiar sa aduca pe Dinamo 2 (cu Goian si Balgradean titulari), la Maneciu.
Formatie cu o medie de varsta destul de scazuta, cu multi jucatori din zona comunei Maneciu, cu un public fidel pe teren propriu si chiar in deplasari, unde, niciodata, echipa nu merge „singura”, „trupa lui Beznea” a saltat fotbalul din Maneciu cu „un nivel”, prin spiritul de fairplay. Este una dintre echipele cu cel mai mic numar de cartonase galbene si rosii primite in ultimele sezoane, daca nu cumva chiar cea mai „cuminte”, in ultimii doi ani, din Liga A Prahova. Si asta datorita faptului ca a reusit sa duca si jucatori spre fotbalul „semi-profesionist”, ultimul exemplu fiind Marian Stanciu, imprumutat gratis, pana la vara, la Chimia Brazi, unde s-a impus ca titular, sub comanda lui Octavian Grigore si, nu in ultimul rand, prin reprezentarea comunei, cu 4-5 jucatori, care au facut parte din lotul Romaniei, in Cupa Regiunilor, castigand de doua ori consecutiv faza nationala si pregatindu-se de a doua „reprezentare” la nivel international, capitanul reprezentativei „Prahova – Muntenia”, Daniel Stoian fiind si liderul din teren al gruparii Avantul.
Chiar daca nu a avut „buget de promovare”, Maneciu cheltuind de 3-4 ori mai putin decat cateva contracandidate la podium, alaturi de alte echipe „frumoase” din judet, precum CS Paulesti sau Progresul Draganesti, Avantul a asigurat „spectacolul” in primul esalon judetean, cum, foarte probabil, se va intampla si in etapa viitoare, vineri, in derbiul local, cu Tineretea Izvoarele. „Cred ca acest campionat a fost cel mai puternic, din ultimii 10 ani, la judet. Sunt jucatori de prim esalon care evolueaza aici, sunt echipe care platesc salarii de zeci de milioane pentru un singur om, sunt fotbalisti straini legitimati la acest nivel, iar asta se vede in numarul spectatorilor, care a crescut semnificativ, in general. Au fost si conditii bune, ma refer la terenuri, pentru ca, indiferent ce s-ar spune, in Prahova sunt terenuri bune. Cine nu crede, sa se uite pe internet, de exemplu, in ce conditii se joaca prin Liga a III-a, la Livezile, Caransebes si cate altele, unde nu sunt terenuri precum cele de la noi, si, de asemenea, am avut parte de o atmosfera civilizata, incepand de la echipele adverse, cu arbitraje care au fost bune, in general, fara mari probleme, o nota buna fiind data si de satelitii echipelor Petrolul si Astra, care, cel putin cu Maneciu, si-au dat viata, cum se spune, folosind jucatori de Liga I, de loturi nationale de tineret sau de esalon secund, ceea ce, pana la urma, a fost o experienta utila pentru noi,” – spune Dorinel Beznea.
Marian DIMA