Potaissa Turda – CSM Ploiesti, maine, ora 18,00
Dupa doua victorii pe teren propriu si un joc bun realizat la Targu Jiu, echipa CSM Ploiesti dadea semne ca si-a revenit si ca poate urca intre primele zece locuri din Liga Nationala la handbal masculin. Insa, in etapa trecuta, elevii antrenorilor Mircea Bedivan si Lucian Nicolae au sucombat in fata propriilor suporteri, fiind invinsi chiar de catre U Transilvania Cluj, o formatie cu care se afla in lupta pentru mentinerea in prima liga.
Astfel, gruparea ploiesteana s-a indepartat de primele zece pozitii care ofera mentinerea in primul esalon valoric si in sezonul urmator, ramanand, in continuare, pe pozitia a 13-a, penultima, cu 11 puncte. In plus, formatia clujeana, care ocupa locul 10, s-a distantat la trei puncte de CSM Ploiesti. Echipa prahoveana nu mai are voie sa faca pasi gresiti in urmatoarea etapa, daca mai spera la salvarea directa de la retrogradare, mai ales ca in ultimele runde se va confrunta cu patru dintre primele cinci formatii din campionat la momentul actual. Prin urmare, trebuie neaparat sa se revanseze, maine, in disputa cu Potaissa Turda, in duelul nou-promovatelor, desi in meciul din tur gruparea ardeleana s-a impus categoric, la Plopeni, cu scorul de 29-16. Iar, mai mult, evolutiile din precedentele etape ale echipei din Turda nu sunt imbucuratoare pentru formatia ploiesteana. Aceasta a invins, in etapa trecuta, in deplasare, pe CSM Satu Mare, scor 33-29, iar in meciul anterior disputat pe teren propriu a realizat o figura frumoasa in disputa cu echipa campioana, HCM Constanta, pierzand la sase goluri diferenta.
De altfel, Potaissa Turda, care ocupa locul 9 in clasament, cu 18 puncte, s-a descurcat foarte bine in meciurile de pe teren propriu, singurele echipe care au plecat victorioase din sala gruparii ardelene fiind doar primele formatii ale ierarhiei actuale, HCM Constanta, Stiinta Municipal Dedeman Bacau si Universitatea Bucovina Suceava.
Astfel ca se anunta o disputa extrem de dificila pentru echipa ploiesteana. Dar, jucatorii formatiei prahovene au dovedit in acest sezon ca pot realiza si surprize pozitive, mai ales in deplasare.
Petre APOSTOL