CSM Ploiesti – U Transilvania Cluj, astazi, ora 17, Plopeni

Echipa masculina de handbal CSM Ploiesti urmareste sa obtina cea de-a treia victorie la rand de pe teren propriu, dupa ce, in urma cu trei etape, a deschis drumul catre succes in Sala Polivalenta de la Plopeni. Chiar daca au pierdut meciul trecut, disputat in deplasare, la Pandurii Targu Jiu, elevii antrenorului Mircea Bedivan au aratat ca se pot ridica la nivelul formatiilor din prima parte a clasamentului.
Astfel, moralul jucatorilor echipei ploiestene este ridicat inainte de o partida extrem de importanta pentru viitorul formatiei in Liga Nationala, urmand sa intalneasca, astazi, de la ora 17,00, la Plopeni, pe U Transilvania Cluj. In meciul tur, ploiestenii au pierdut pe greselile lor disputa cu gruparea ardeleana, erorile mari din ofensiva pecetluind victoria gazdelor cu scorul de 26-17. In momentul de fata, CSM Ploiesti ocupa locul 13, cu 11 puncte trecute in cont, in timp ce U Transilvania Cluj se afla pe pozitia a 10-a, cu 12 puncte.
Dupa o perioada mai slaba, in care se indepartase de primele zece pozitii ale clasamentului – neretrogradabile – gruparea prahoveana a revenit in cartile mentinerii in Liga Nationala in urma obtinerii a doua victorii pe teren propriu, in disputele cu CSM Satu Mare (scor 25-20) si cu CSM Bucuresti (scor 24-23).
U Transilvania Cluj, o formatie care are acelasi obiectiv ca al echipei ploiestene, acela de a se mentine in primul esalon valoric al handbalului romanesc, nu a reusit, pana acum, sa obtina decat trei puncte in meciurile disputate in deplasare. Aceasta a castigat partida cu ultima clasata, CSA Steaua Bucuresti, si a remizat cu Universitatea Bucovina Suceava, in debutul campionatului.
In privinta lotului de jucatori, de la CSM Ploiesti interul Florin Nicolae a devenit principalul marcator in acest retur de campionat, cu 30 de goluri inscrise in cele patru meciuri disputate. In plus, Alexandru Dimache, Gabriel Ghizdavescu, Bogdan Botezatu si Marius Mihoci completeaza un cvintet ofensiv care poate pune probleme oricand adversarilor.
Trebuie mentionat faptul ca, incepand din februarie, gruparea ardeleana evolueaza fara golgheterul echipei din turul campionatului, Alin Bondar luand decizia de a se desparti de formatia U Transilvania. Dar, asta nu inseamna ca echipa din Cluj nu are cativa jucatori periculosi, cum ar fi Andrei Grasu, marcator a 13 goluri in partida cu CSM Satu Mare, din etapa trecuta, sau Cristinel Burca, Mihai Busecan si Radu Lazar.
De asemenea, de mentionat ca la echipa ardeleana evolueaza si fostul junior de la Uztel Ploiesti, Alexandru Micu, in varsta de numai 21 de ani si care are 17 goluri marcate in acest sezon in tricoul gruparii din Cluj.
Petre APOSTOL