In sala de atletism a Complexului National „Lia Manoliu” din Bucuresti, s-a desfasurat, la finalul saptamanii trecute, prima etapa de Grand Prix rezervata cadetilor si juniorilor 3. In cele doua zile de concurs au fost prezenti in jur de 500 de atleti din intreaga tara, printre care s-au numarat si reprezentantii Clubului Sportiv Scolar Ploiesti.
Dintre acestia, la categoria cadetilor, cele mai bune rezultate au fost obtinute de catre Laura Radu, pregatita de profesorul Robert Munteanu. Dupa doua evolutii bune la etapele de Grand Prix pentru seniori, tineret si juniori 1, atleta ploiesteana in varsta de 15 ani a avut o prestatie remarcabila la concursul desfasurat la Bucuresti. Aceasta a castigat proba de 60 m, cu timpul de 8,01 secunde, stabilindu-si un nou record personal. De asemenea, Laura Radu a fost cea mai rapida si pe distanta de 200 m, sosind pe primul loc cu timpul de 26,52 secunde, cu o diferenta mare fata de urmatoarea clasata, de 1,22 secunde.
La categoria juniori 3, cel mai bun rezultat din tabara prahoveana a fost obtinut de Costin Homiuc, medaliatul Romaniei la Jocurile Mondiale ale copiilor, de anul trecut, pregatit de profesoara Maria Andrei. Chiar daca a lipsit de la antrenamente timp de zece zile, din cauza unei gripe, acesta a reusit un rezultat bun la proba de 60 m. Dupa ce stabilise cel de-al treilea timp in calificari, Costin a incheiat pe locul al patrulea finala probei. Acesta a ajuns la sosire cu timpul de 7,51 secunde, la o diferenta de numai doua sutimi fata de locul al doilea.
De la CSS Ploiesti, rezultate notabile au mai obtinut sportivii: Andreea David – locul 6 la 200 m (28,40 sec.), Laura Radu – locul 6 la 400 m (62,58 sec.), George Drumas – locul 6 la 200 m (24,72 sec.), Adriana Oprea – locul 7 la 200 m (28,43 sec.) – la categoria cadeti; Fabian Petrescu – locul 7 la 800 m (2.13,13 minute) – la categoria juniori 3.

Succese si pentru CS Telecom-Petrom Slanic-CS Targoviste

La competitie au luat parte si atleti de la CS Telecom – Petrom Slanic - CS Targoviste, pregatiti de antrenorul Gheorghe Musat. Acesta a fost primul concurs din 2012 pentru sportivii de la gruparea prahoveana, care s-au descurcat foarte bine.
Astfel, la categoria cadeti, Marius Dumitru si-a adjudecat victoria la doua probe, impunandu-se pe distantele de 1500 m si de 3000 m. In concursul feminin de la cadeti, atleta clubului prahovean, Sorina Bobeica Danaila, a inceput anul cu o victorie, castigand proba de 3000 m.
„A fost prima noastra competitie in 2012, iar rezultatele bune nu au intarziat sa apara. Iar asta cu toate ca, din cauza vremii, in ultima perioada ne-am pregatit in mina din Slanic”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Musat.

Petre APOSTOL, Cristi DAMIAN