Tricolorul LMV Ploieşti – CVM Tomis Constanţa, mâine, ora 17.00

Petre Apostol

Echipa masculină de volei Tricolorul LMV Ploieşti, antrenată de Marian Anton şi Mădălin Marinescu, se află în faţa unui test important, urmând să primească replica formaţiei campioane, CVM Tomis Constanţa, în cea de-a treia etapă a Diviziei A1.
După două etape, însă, ploieştenii sunt cei care ocupă prima poziţie în clasament, în vreme ce Tomis Constanţa se găseşte pe locul al cincilea.
Tricolorul LMV s-a impus în prima etapă, pe teren propriu, cu VCM LPS Piatra Neamţ, în trei seturi, după care şi-a adjudecat la „masa verde” meciul din deplasare cu CS Arcada Galaţi, deoarece gazdele nu au avut legitimaţiile jucătorilor. Astfel, gruparea prahoveană, nou-promovată în prima divizie, reprezintă surpriza debutului de campionat, având maximum de puncte şi fiind singura echipă care nu a pierdut niciun set până acum.
Tomis Constanţa, echipă antrenată de Martin Stoev şi Radu Began, se deplasează la Ploieşti după debutul din noul sezon al Ligii Campionilor, joi seară pierzând în cinci seturi cu vicecampioana Belgiei, Volley Asse-Lennik, scor 26:28, 25:23, 13:25, 25:21, 10:15, în deplasare.
În campionat, trupa constănţeană a început cu două victorii în cinci seturi, impunându-se mai întâi la Dej, în confruntarea cu Unirea, scor 26:28, 25:20, 25:20, 20:25, 16:14, iar apoi pe teren propriu, cu ACS Volei Municipal Zalău, scor 26:28, 25:19, 22:25, 25:21, 15:13, în reeditarea finalei din sezonul precedent.
Echipa ploieşteană speră să-i aibă refăcuţi pe toţi jucătorii pentru acest meci, după problemele avute la finalul săptămânii trecute, din cauza unei toxiinfecţii alimentare, motiv pentru care partida cu CS Arcada Galaţi fusese amânată.
Meciul cu Tomis Constanţa este programat mâine seară, de la ora 17.00, la Complexul Sportiv „Tel George Junior”, din zona Podul Înalt, şi va fi arbitrat de Benone Vişan (Bucureşti) şi Nicolae Marin (Galaţi), observator fiind chiar preşedintele forului naţional, Gheorghe Vişan.
În cadrul etapei mai sunt programate următoarele meciuri
Știința Explorări Baia Mare – VCM LPS Piatra Neamț (astăzi, ora 17.00)
CSM București – Dinamo București (astăzi, ora 17.00)
Unirea Dej – CSV Banatul Caransebeș (astăzi, ora 18.00)
SCM U Craiova – Arcada Galați (mâine, ora 16.30)
ACSVM Zalău – Universitatea Cluj (luni, ora 18.00)