Echipa feminina de handbal de la CSS „1 Mai” Ploiesti, pregatita de profesorul Marian Bratu, si-a indeplinit obiectivul, asigurandu-si calificarea la turneul semifinal al Campionatului national de junioare 2. Finalista in sezonul trecut, la categoria junioare 3, gruparea prahoveana a dominat prima faza a competitiei actuale, in seria E, cedand numai doua puncte in cele 16 meciuri disputate pana acum, prin doua remize cu Dinamo Brasov.
La turneul la care a fost organizatoare, desfasurat la sala de sport a Scolii „Grigore Moisil” din Ploiesti, echipa CSS „1 Mai” a castigat toate meciurile disputate. In prima partida, elevele profesorului Marian Bratu au depasit categoric formatia CSM Ploiesti, cu scorul de 33-16 (16-10). A urmat un meci mai dificil pentru gruparea ploiesteana, disputat impotriva echipei CSS Sfantu Gheorghe. Insa, dupa un inceput mai slab, jucatoarele de la CSS „1 Mai” si-au revenit si s-au impus cu scorul de 29-26 (17-13).
In penultima etapa a turneului, echipa ploiesteana a castigat fara drept de apel disputa cu Activ Ploiesti, scor 33-21 (17-10). Handbalistele gruparii prahovene au incheiat turneul victorioase, depasind a doua clasata din ierarhie, echipa Dinamo Brasov, cu scorul de 30-26, revenind de la un deficit de un gol, inregistrat la pauza, scor 17-18.
Despre turneul de la Ploiesti, profesorul Marian Bratu ne-a declarat: „Sunt multumit de evolutia jucatoarelor si de faptul ca ne-am indeplinit obiectivul, anume calificarea la turneul semifinal. Iar asta chiar si in situatia in care conditiile de pregatire nu sunt cele pe care ni le-am dori. Din echipa de baza, Ionescu, Ghita, Olteanu si, cu fluctuatii in joc, Pircalaboiu si Mihaila au evoluat la nivelul asteptarilor. De asemenea, a confirmat Burcea, jucatoare transferata de la Sfantu Gheorghe, si o astept, acum, pe Manzicu sa faca un salt valoric, in special la capitolul joc tactic. Un regres, insa, am observat la Rotaru si Muresan, care nu m-au multumit la acest turneu”.
Principalele marcatoare ale echipei ploiestene au fost interul Daniela Ionescu, care a inscris cate 11 goluri in trei dintre cele patru partide disputate, si conducatorul de joc Andreea Ghita, cu o medie de aproape sapte goluri reusite pe meci.
Inaintea ultimului turneu programat, echipa CSS „1 Mai” s-a distantat la opt goluri de a doua clasata, Dinamo Brasov, obtinand, astfel, matematic, calificarea la turneul semifinal.
Lotul formatiei ploiestene: Alexandra Mihaila, Iulia Ianculescu, Andreea Vilsan – Daniela Ionescu 39 goluri, Andreea Ghita 27, Ionela Olteanu 15, Adina Muresan 15, Laura Parcalaboiu 8, Teodora Burcea 6, Raluca Rotaru 6, Diana Dinu 4, Veronica Dogaru 3, Ioana Manzicu 2, Andreea Romanasu, Maria Niculescu.
Petre APOSTOL