La primul antrenament din 2012 al echipei Prahova Tomsani au fost prezenti 20 de jucatori, dar si un nou preparator fizic: Cornel Blejan (ultima oara la Gaz Metan CFR Craiova).
Printre sportivii prezenti la reunirea programata la Moreni s-a regasit si fostul portar al Petrolului Ploiesti, Mario Campar (in foto, cel cu manusi). Dupa ce la finele saptamanii trecute a fost disponibilizat de Valeriu Rachita, goalkeeper-ul care a evoluat doar pentru gruparea secunda a „gazarilor” si-a gasit repede un nou angajament, si anume la formatia prahoveana (cel putin pana la vara) de Liga a III-a. „Campar este un portar pe care l-am urmarit si pe care l-am dorit la echipa noastra. Va fi unul dintre jucatorii de baza ai formatiei”, ne-a declarat antrenorul Dan Dobai, tehnician care pentru retur va avea o misiune grea in a alege portarul titular, deoarece mai are sub comanda alti doi aparatori ai buturilor de valoare apropiata: A. Vlad si Abraham.
La reunirea echipei din Tomsani au mai fost prezenti alti doi jucatori sarbi – Makeevic si Talic -, ambii urmand sa fie testati in zilele care urmeaza. La capitolul noutati pot fi trecuti si jucatorii Daniel Botea (Dunarea Calarasi), Prodescu (Dinamo II Bucuresti) sau Bilia (ex-International Pitesti si FC Hunedoara), dar si acestia vor fi testati pana la finele saptamanii viitoare. Insa, conducerea Prahovei Tomsani vrea ca pentru retur sa-i aiba in lot pe Marius Visan, Serban (ambii, de la Chimia Brazi) si Augustin Voinea (CS Otopeni), cel din urma fotbalist mentionat evoluand, sezonul trecut, pentru Conpet Ploiesti. „In aceste zile vor veni foarte multi fotbalisti in probe. Vrem sa facem o echipa competitiva care sa se salveze de la retrogradare”, ne-a mai spus Dobai. Timp de doua saptamani, echipa se va antrena la Moreni, iar la finele perioadei de pregatire va disputa un meci de verificare. Mai exact pe 21 februarie, in compania unui adversar care va fi stabilit in zilele care urmeaza. La finele acestui joc se va stabili lotul cu care Prahova Tomsani va pleca in cantonament la Cheile Gradistei (Brasov), incepand cu 23 februarie.
Apoi, de pe 7 februarie este programat un nou stagiu de pregatire, de aceasta data in Antalya (Turcia), acolo unde se vor disputa patru jocuri de pregatire in compania unor adversari care urmeaza a fi stabiliti. „Cert este ca la echipa noastra s-a demarat un proiect serios”, a concluzionat Dobai.
Cristi DAMIAN