Anul 2011 a adus de toate pentru sportul prahovean, si, din fericire, si performante deosebite. Unul dintre sportivii prahoveni care au atins culmile cele mai inalte ale performantei anul trecut a fost Liviu Dumitrescu. Alaturi de Victor Mihalachi, sportivul originar din Stefesti, Prahova, a castigat atat titlul mondial, cat si pe cel european la proba de canoe dublu la 500 m, continuandu-si seria succeselor inceputa in 2010.
Mai mult decat atat, Dumitrescu si Mihalachi au obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de anul acesta, de la Londra, Anglia, la proba de 1000 m, reprezentand unul dintre echipajele cu sperante la medalii olimpice pentru Romania.
O alta performanta care nu poate fi trecuta cu vederea a fost realizata de campioana olimpica la judo, Alina Dumitru, desemnata cea mai valoroasa sportiva a judetului intre 2008 si 2010. Aceasta si-a adjudecat o noua medalie de aur europeana, cea de-a saptea, la categoria 48 kg, ajungand la un singur titlu distanta de recordul absolut al campionatului.
In plus, imbucurator pentru sportul prahovean este faptul ca, in afara de cei doi sportivi mentionati, mai sunt multi alti competitori care participa la nivel inalt si care, daca vor gasi resursele materiale necesare performantei, vor ajunge la rezultate mult mai importante.
Petre APOSTOL