Astazi si maine, se va desfasura, in sala de scrima a Complexului Sportiv Floreasca, din Bucuresti, Campionatul national de floreta rezervat cadetilor (17 ani). Printre echipele participante se va numara si cea a Clubului Sportiv Scolar Ploiesti, pregatita de antrenoarea Teodora Sandu.
De la gruparea ploiesteana vor participa doar doi sportivi de la “categoria cadetilor”, Alexandru Calin si Catalin Anghel, dar aceasta va mai avea in concurs inca sapte reprezentanti, care, insa, sunt mai mici de varsta, fiind la „categoria sperante” (12-15 ani). Acestia sunt Mihai Radulescu, Victor Gheorghe, Catalin Bigan, Stefan Dumitru, Razvan Dima, Vlad Gheorghe si Patrik Scorus.
Dupa cum ne-a precizat antrenoarea Teodora Sandu, obiectivul formatiei il reprezinta castigarea unei medalii atat la intrecerea individuala, cat si la cea pe echipe.
In con- cursul individual, care va avea loc astazi, cele mai mari sanse la medalii, din lotul ploiestean, le au Alexandru Calin si Catalin Anghel. In plus, trebuie mentionat ca primul dintre acestia face parte, incepand cu luna septembrie, din lotul national, care se pregateste in cadrul Centrului Olimpic de juniori, organizat la Satu Mare.
„La concursul pe echipe, ne gandim la o medalie de bronz, deoarece nu cred ca se poate mai mult, avand in vedere faptul ca formatia din Satu Mare si Steaua Bucuresti au in lot numai cadeti, care au experienta competitionala mai mare. In schimb, noi avem numai doi sportivi cadeti, completand lotul cu un concurent mai mic de varsta. Si asa va fi destul de dificil, dar speram sa ne descurcam bine”, ne-a marturisit antrenoarea echipei ploiestene. Intrecerea pe echipe va avea loc maine.
De precizat ca, in urma cu o luna, patru dintre sportivii prezenti la competitia cadetilor de la Bucuresti au contribuit la obtinerea medaliei de bronz pentru echipa CSS Ploiesti la Campionatul national de sperante. Medaliatii gruparii ploiestene au fost Mihai Radulescu, Victor Gheorghe, Razvan Dima si Patrik Scorus, intrecerea avand loc tot in Complexul Sportiv Floreasca din Bucuresti.
Petre APOSTOL