Dupa succesele inregistrate la Campionatul national de mountain bike, echipa de ciclism a clubului Petrolul Ploiesti, pregatita de antrenorul Constantin Ciocan, se indreapta catre o noua competitie de anvergura, la care spera sa obtina performante de remarcat. Gruparea ploiesteana va participa, la finalul saptamanii, la Campionatul national de ciclocros, care se va desfasura la Poiana Brasov.
De la Petrolul vor participa campionii nationali de mountain bike maraton, Marian Frunzeanu (la seniori) si Gabriel Tintea (la tineret), iar la juniori vor concura Alexandru Poenaru, vicecampion national la mountain bike maraton si medaliat cu bronz la intrecerea similara pe sosea, si Valentin Plesea. Dupa cum ne-a precizat antrenorul Constantin Ciocan, obiectivul gruparii prahovene este castigarea de medalii la toate categoriile de varsta la care participa.
La editia anterioara a campionatului, care s-a desfasurat tot la Poiana Brasov, in toamna anului trecut, CS Petrolul a castigat doua medalii. Gabriel Tintea a devenit vicecampion national la tineret, iar Stefan Buzas (campion national la proba de fond pe sosea) a castigat medalia de bronz la juniori.
De mentionat ca acest campionat conteaza pentru sezonul 2012, conform regulamentului Uniunii Cicliste Internationale, care prevede organizarea respectivei competitii in prima parte a lunii ianuarie. Forul national de specialitate a luat, insa, decizia de a desfasura campionatul in aceasta perioada, deoarece in ianuarie vremea nu permite organizarea intrecerii in conditii normale.

Programul campionatului:

27 octombrie
ora 19:00 Sedinta tehnica
28 octombrie
ora 11:00 Campionat
national juniori mici
ora 12:30 Campionat
national tineret
29 octombrie
ora 10:00 Campionat
national juniori
ora 11:00 Campionat
national amatori
ora 11:30 Campionat
national elite
ora 13:00 Festivitatile
de premiere

Petre APOSTOL