Sute de pensionari au primit ajutoare din partea Asociatiei “Alianta Pensionarilor”

In prag de sarbatori, Asociatia “Alianta Pensionarilor” Ploiesti le-a oferit unor membri ai sai ajutoare banesti, dar si alimente de baza pentru prepararea unor bucate traditionale pentru masa de Pasti. Astfel, 350 de pensionari prahoveni au primit cate 30 de lei fiecare, iar alti 70 au primit pachete cu alimente: ulei, zahar, faina, malai s.a. „Cu prilejul sarbatorilor incercam sa ii ajutam pe membrii nostri, oferindu-le diverse daruri sau bani. De exemplu, anul trecut, de Craciun am acordat unui numar de aproximativ 400 de persoane cate 50 de lei. In ceea ce priveste ajutoarele pe care le-am impartit saptamana trecuta, acest lucru l-am putut realiza datorita unor sponsorizari facute de catre diverse societati. Pensionarii pe care i-am selectat, de aceasta data, fac parte dintre aceia cu pensii mici, sub 600 de lei. Din totalul celor 500 de membri ai asociatiei, aproximativ 70 au pensii de 350 de lei si se descurca foarte greu cu cheltuielile lunare, cu asigurarea hranei s.a.”, ne-a precizat Alexandru Verisanu, presedintele Asociatiei “Alianta Pensionarilor” Ploiesti.
Pensionarii care au primit recent ajutoare din partea asociatiei mentionate sunt atat din Ploiesti, cat si din alte localitati, precum Urlati, Baicoi sau Mizil.
Asociatia “Alianta Pensionarilor” Ploiesti, care este afiliata Uniunii Generale a Pensionarilor din Romania, isi ajuta membrii, in limita posibilitatilor, si in cazul in care, din nefericire, acestia au un deces in familie sau in cazul unor interventii medicale. In plus, acestia beneficiaza si de consiliere sau de sprijin in solutionarea unor probleme cu care acestia se confrunta.
Anemary GRIGORE