Bucate alese, pregatite dupa retete traditionale romanesti si randuieli anume, pastrate din generatie in generatie, care le dau gusturi si arome unice,obiecte mestesugite cu indemanare si atata suflet incat parca borangicul, panza tesuta in casa, lemnul si culorile oualor incondeiate prind ele insele viata-toate acestea le pot gasi campinenii la targul ce-si va deschide portile vineri, 8 aprilie. Timp de trei zile, in zona pe care localnicii o cunosc sub numele „La soldat”, zeci de producatori isi vor expune, spre vanzare, bunatatile: carne si branzeturi, paine, pasca, placinte si cozonac, magiun, dulceturi si sucuri naturale, miere, turta dulce, vin si palinca Aducand cu ele faima unor locuri ce si-au adjudecat deja renumele calitatii – Bran, Lapusel, Somcuta, Topoloveni,Valea Mare, Zalau, Bascov, Corund ori Breaza- toate produsele poarta nu numai eticheta „made in Romania”, ci si pe aceea a unei sarbatori a reintoarcerii ori a necesarei descoperiri a traditiei si a autenticitatii, in parfumul targurilor de altadata. Organizatorii stiu acum ca sunt pe un drum bun, fiindca prima editie a „Targului cu bunatati”, deschisa la inceputul acestei luni la Sinaia, s-a bucurat de aprecierea cumparatorilor – localnici si turisti. Si negustorii au fost multumiti, de vreme ce vor fi prezenti, intre 8 si 10 aprilie, la Campina, iar in preajma Pastilor – la Ploiesti, unde targul va fi redeschis luna de luna. Initiativa devine astfel mai mult decat una comerciala si cu atat mai de apreciat cu cat incearca sa umple – atat cat se poate in vremuri de criza – nu numai cosurile cumparatorilor, ci si ceva din sufletul lor, ravasit de framantarea si instrainarea vremurilor pe care le traim. Targul are, fara indoiala, un farmec aparte si efortul organizatorilor si al partenerilor lor, al celor care li s-au alaturat in promovarea evenimentului – ziarul Prahova, Radio Prahova si Prahova TV regasindu-se intre partenerii media- incearca sa-l statorniceasca pentru toti aceia care vor sa-l descopere.La sfarsitul acestei saptamani, campinenii sunt cei care au un asemenea privilegiu.
Luiza Radulescu Pintilie