Sinaienii care traiesc cu greu de pe o zi pe alta si care, probabil, de cele mai multe ori, nu au ce pune pe masa au un motiv de bucurie. In anul ce urmeaza acestia vor avea o masa calda, pe zi, asigurata ! Este vorba despre prima cantina sociala din Sinaia, insa, deocamdata, cladirea in care va functiona aceasta este in constructie. «Se doreste ca lucrarile la cantina sociala sa fie finalizate anul viitor. Aceasta este situata in curtea Bisericii Sfantul Ilie de pe Bulevardul Republicii din Sinaia », ne-a precizat Madalina Rosu, purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia.
Capacitatea cantinei este de 30 de persoane, insa, conform precizarilor facute de catre interlocutoarea noastra, cu sprijinul preotului de la biserica amintita, al comitetului parohial, al consiliului parohial, al crestinilor si al voluntarilor, activitatea se va putea extinde si la domiciliul persoanelor asistate.
Desi lucrarile de construire a cantinei sociale din statiunea turistica se vor finaliza abia la anul, mai multe persoane nevoiase s-au inscris pe listele de asteptare pentru a beneficia de serviciile acesteia.
Anemary GRIGORE