V. Stoica

Un angajat în vârstă de 56 de ani al firmei care administrează telescaunul din Sinaia a murit, ieri, în timp ce efectua lucrări de revizie tehnică la stația inferioară a mijlocului de transport pe cablu din zona Văii Dorului.
Potrivit directorului adjunct al ITM Prahova, Constantin Stoica, societatea al cărei angajat era bărbatul a comunicat că electricianul a căzut de la o înălțime de circa doi metri, în timp ce se afla în scaunul de revizie, chiar în stația inferioară a telescaunului. Ieri, un reprezentant al ITM Prahova s-a deplasat la fața locului, alături de polițiști, pentru a se stabili cu exactitate în ce condiții s-a produs accidentul respectiv.
Există două ipoteze: prima – că bărbatul ar fi căzut involuntar din scaunul de revizie al telescaunului, iar a doua – căderea ar fi fost consecinţa unei probleme de natură medicală.
Primii care au intervenit după accident au fost salvamontiștii, care au încercat să îl mențină în viață pe bărbat până la sosirea unui elicopter SMURD. Din nefericire, angajatul de 56 de ani a decedat, câteva ore mai târziu.