Ca în fiecare an, Veolia Energie Prahova efectuează în perioada mai – octombrie lucrări de vară, în vederea pregătirii sezonului de încălzire 2016-2017. În aceast interval de timp, Veolia Energie Prahova, operatorul sistemului centralizat de termoficare al Municipiului Ploieşti, alocă în total peste 21,7 milioane de lei pentru executarea de lucrări vizând modernizarea echipamentelor aferente întregului lanţ de producţie, transport şi distribuţie a agentului termic.
Scopul final al acestor lucrări îl reprezintǎ asigurarea calităţii şi continuităţii în furnizare pentru sezonul rece. Lucrări similare, desfăşurate anual, au dus la creşterea gradului de continuitate în furnizare la 99,6%, la respectarea indicatorilor de performanţă, precum şi la economii importante de energie şi de apă. Pe durata celor 6 luni, Veolia Energie Prahova va dedica acestor lucrări peste 60 000 de ore de muncă.
În ceea ce priveşte lucrările asupra echipamentelor de distribuţie a energiei termice, Veolia Energie Prahova va investi 4,7 milioane lei pentru:
* Modernizarea reţelelor primare din zona Mihai Bravu şi Calea Bucureşti (circa ~ 700 m);
* Modernizarea reţelelor secundare din zonele Bulevardul Republicii, 9 Mai şi Mihai Bravu (peste 205 m);
* Refacerea izolației de pe conductele reţelei primare;
* Mentenanţa echipamentelor de reglaj şi automatizare din toate punctele termice;
* Verificarea metrologică a 2800 de contori şi înlocuirea altor aproximativ 200.
Totodată, se vor desfăşura probe de presiune şi etanşeitate a reţelelor pentru identificarea cu exactitate a punctelor ce prezintă un potenţial risc, acestea executându-se în perioada 22-26 august. În funcţie de rezultatele obţinute, echipele Veolia Energie Prahova vor demara lucrările de eliminare a punctelor indentificate ca prezentând risc de avarie, astfel încât pe perioada iernii furnizarea agentului termic să nu prezinte riscuri de întrerupere.
Pentru echipamentele de producție, planul de investiţii şi mentenanţă derulat în această vară însumează peste 17 milioane lei şi vizează echipamentele mari de producţie, în special turbinele din cadrul centralei de la Brazi.
Mai mult, lucrările efectuate de Veolia Energie Prahova în această vară pun accentul şi pe aspectul estetic al lanţului de producţie, transport şi distribuţie, realizându-se activităţi de renovare a faţadelor şi a elementelor constructive ale unor puncte termice.
Veolia Energie Prahova rămâne la dispoziţia clienţilor săi prin intermediul Centrului de Apel non–stop, la numerele 0 800 800 255 (gratuit, reţeaua Telekom) şi 0244 408 888 (tarif normal, orice reţea de telefonie fixă sau mobilă) şi al Biroului de Relaţii cu Clienţii din strada Gheorghe Doja nr. 154 A.