N. Dumitrescu

După ce, la Câmpina, în urmă cu ceva vreme, 40 de familii tinere s-au mutat în două blocuri ANL, construite pe strada Ecaterina Teodoroiu, acum există şanse ca noi imobile, de acest tip, să fie ridicate în cel de-al doilea municipiu al judeţului Prahova. Concret, Primăria Câmpina a anunţat că Agenţia Naţională pentru Locuinţe a propus administraţiei locale construirea unor apartamente proprietate personală, în cartierul Erupţiei, care vor fi realizate prin credit ipotecar.
Astfel, în vederea demarării procedurilor necesare construirii acestui imobil, municipalitatea le recomandă persoanelor interesate de acest proiect să depună o solicitare pe adresa Primăriei Câmpina, în cerere urmând să se menţioneze tipul de locuinţă dorit, respectiv apartament cu două camere sau garsonieră.
După cum au anunţat autorităţile, valoarea estimată de construire pentru un apartament cu două camere este de 38.800 de euro (aproximativ 57 mp suprafaţa utilă), iar pentru o garsonieră –
27.800 de euro (40 mp suprafaţa utilă). Cererile se pot depune până la data de 30 august 2016, în funcţie de numărul solicitărilor primite autorităţile locale urmând să demareze procedura privind transmiterea în folosinţă gratuită a unui teren în vederea construirii blocului de către ANL, cei interesaţi putând obţine mai multe informaţii despre acest proiect de la Oficiul spaţiu locativ din cadrul Primăriei Câmpina.
De menţionat că, programul „Locuinţe prin credit ipotecar” al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe se adresează tuturor persoanelor de cetăţenie română care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc să cumpere o locuinţă construită.