D. Constantin

Ieri, în jurul orei 15.00, un autotren care se îndrepta spre Braşov s-a răsturnat la ieşirea din Cheia. Acesta era încărcat cu peste 700 de purceluşi, care erau transportaţi în nişte cuşti speciale. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Poliţiei, ale Salvării şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
În urma acestui incident, două persoane au suferit răni uşoare (respectiv şoferul autotrenului şi o altă persoană), fără a fi însă nevoie de transportarea acestora la spital pentru îngrijiri. Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor, se pare că, ajuns într-o curbă periculoasă, şoferul autotrenului a pierdut direcţia, moment în care autovehiculul a intrat în balans, după care vagonul în care erau transportate animalele s-a răsturnat. Din această cauză, pentru un timp, în zonă s-a circulat pe o singură bandă, traficul fiind dirijat de către agenţii de poliţie.
La ora trimiterii acestor rânduri spre tipar, la faţa locului erau aşteptate să sosească o macara specială, pentru repunerea pe roţi a autotrenului, precum şi un alt autotren care să preia purceluşii din vagonul răsturnat. Nimeni nu ne-a putut preciza dacă, în urma impactului, s-au înregistrat pierderi în rândul animalelor transportate.