• Condiţiile de acordare a subvenţiilor rămân neschimbate

Violeta Stoica

O veste pe care toţi ploieştenii o aşteptau a fost dată publicităţii, oficial, de către reprezentanţii Primăriei Ploieşti. Începând de săptămâna viitoare, mai precis de marţi, 23 septembrie, în mai multe locaţii din municipiu va începe distribuirea formularelor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire pentru perioada sezonului rece 2014-2015.
Potrivit primarului municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, la acordarea ajutoarelor de încălzire se va ţine cont de aceleaşi condiţii care au fost stabilite pentru sezonul rece de anul trecut. Astfel, conform hotărârii din anul 2013 a Consiliului Local Ploieşti, vor beneficia, în continuare, de ajutor pentru încălzire familiile cu un venit mediu net de maximum 1.400 de lei, în timp ce nivelul maxim al veniturilor pentru persoanele singure care vor putea beneficia de compensaţii la încălzire va fi de 1.500 de lei, iar pentru familiile monoparentale – de 1.800 de lei. Nivelul compensării va fi stabilit în funcţie de cel al veniturilor nete ale fiecărei familii sau persoane care solicită acordarea ajutoarelor. Ploieştenii vor fi obligaţi să prezinte dovada că nu au restanţe mai mari de trei luni la întreţinere, precum şi că nu au datorii la bugetul local – impozite sau taxe.

Şi în sezonul rece 2014-2015 vor primi ajutoare de încălzire toţi ploieştenii consideraţi vulnerabili din punct de vedere financiar, indiferent dacă sunt racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice sau folosesc metode alternative pentru încălzirea locuinţei – gaze naturale, combustibili solizi sau energie electrică – condiţiile de acordare a acestora rămânând aceleaşi de anul trecut.
Ieri, Primăria Ploieşti, prin Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare, a anunţat că formularele/declaraţiile pe propria răspundere în vederea acordării ajutorului de încălzire pentru perioada de iarnă 2014-2015 vor fi distribuite începând de marţi, 23 septembrie 2014.
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pentru evitarea aglomeraţiei în centrele de distribuţie şi pentru a veni în sprijinul populaţiei, formularele necesare acordării ajutoarelor de încălzire de la bugetul local, respectiv bugetul de stat, vor fi distribuite prin intermediul administratorilor asociaţiilor de proprietari şi prin cele opt centre de distribuţie, astfel: la Poliţia Locală Ploieşti din Bd. Independenţei nr. 21; la sediul Dalkia Termo Prahova-Ploieşti din str. Gh. Doja, nr. 154A; la sediul Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Ploieşti, din str. General Vasile Milea, nr.1, precum şi la centrele de informare şi recreere pentru pensionari din cartierele Mihai Bravu (str. Mihai Bravu, nr. 214, bl. 24 B, parter); Vest (str. Înfrăţirii, bl. 67 Bis); Malu Roşu (str. Măgurii); Centru (str. Vasile Lupu, nr. 26 ) şi 9 Mai ( str. Strunga). Programul de lucru cu publicul va fi de marţi până joi între orele 8.30 – 16.30, iar vinerea – între orele 8.30-14.00.
De asemenea, tot din 23 septembrie 2014, formularele/declaraţiile pe propria răspundere necesare acordării ajutoarelor de încălzire pot fi descărcate şi de pe paginile de internet
www.asscploiesti.ro sau www.ploiesti.ro. Municipalitatea pune la dispoziţie şi două numere de telefon la care pot fi obţinute informaţii suplimentare – 0244/526.090 (gaze naturale, energie electrică, lemne) şi 0244/384.742 (energie termică).
Depunerea formularelor/declaraţiilor pe propria răspundere, însoţite de acte doveditoare, se va realiza începând cu data de 1 octombrie 2014, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local Ploieşti nr. 346/2013 şi O.G. nr. 27/2013 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.