Un gest de omenie care ar trebui sa intre in obisnuinta noastra, a tuturor, a adus, ieri, o mare bucurie, nedisimulata, pentru un copil talentat in varsta de numai 10 ani, elev in clasa a IV-a la Liceul de Arta „Carmen Sylva” din Ploiesti.
Doar o mana de om, Daniel Dumitrascu avea nevoie de un sprijin financiar pentru a-si urma visul – acela de a participa la un concurs international la care fusese invitat de catre organizatori, eveniment care se va desfasura la Paris, in ziua de 14 aprilie. Micul pianist, un talent deosebit, a primit singurul sprijin din partea senatorului PSD Iulian Badescu, care si-a donat indemnizatia de parlamentar din aceasta luna, pentru ca elevul pianist sa ajunga la concursul de la Paris. „Si de aceasta data, indemnizatia merge la un copil extrem de talentat, care avea mare nevoie de ajutor financiar pentru a-si indeplini visul. Trebuie sa ajutam aceste elite din Ploiesti si din judetul Prahova, aceasta este, de altfel, o obligatie a autoritatilor locale sa identifice astfel de cazuri si sa le vina in ajutor atunci cand au nevoie”, a declarat, ieri, senatorul Iulian Badescu, dupa ce i-a inmanat mamei baiatului atat biletele de avion, cat si voucherele de cazare pentru trei nopti la Paris.
Mama copilului, Roxana Dumitrascu, ne-a declarat ca acesta este, de fapt, singurul ajutor financiar de care a beneficiat pentru ca micul pianist sa poata participa la un concurs international pentru care fiul sau, Daniel, se pregateste de aproximativ patru luni. Participarea la concursul de la Paris, din ziua de 14 aprilie, ii da sansa elevului de numai 10 ani al Liceului „Carmen Sylva” din Ploiesti (care, de fapt, domiciliaza in comuna prahoveana Soimari) sa reprezinte Romania – in anul 2013 – la Festivalul de Muzica si Cultura din Franta.
Daniel este masterand al Academiei Artistilor Muzicieni din Paris, de trei ani, fiind remarcat de catre profesoara Lea-Yoanna Adam, care se deplaseaza anual in Romania pentru intalniri muzicale cu copii talentati.
V.STOICA