LG a chestionat un eşantion aleatoriu de mai mult de 2.000 de utilizatori de smartphone-uri din Statele Unite ale Americii, iar conform datelor, aproape 9 din 10 persoane suferă de frica de a rămâne ”fără baterie la telefon”, compania numind această condiţie „Anxietatea bateriei descărcate”.
Conform Descoperă.ro, preluat de Mediafax, când le-a fost propus să aleagă între sala de sport sau încărcarea smartphone-ului lor, unul din trei oameni a ales să renunţe la sala de sport.
Potrivit raportului, 32% au spus că vor renunţa la absolut tot şi se vor întoarce acasă să-şi încarce telefonul.
„Starea de «Anxietate a Bateriei descărcate» poate ruina relaţii”, au scris reprezentaţii companiei într-o declaraţie.
Studiul a ajuns la următoarele rezultate:
• 60% dintre oameni dau vina pe telefonul descărcat când nu vorbesc cu membrii familiei, cu prietenii sau cu colegii de muncă.
• Unul din trei oameni a ajuns într-o stare de stres din cauza partenerului amoros, deoarece au invocat că motivul apelului ratat sau al mesajului la care nu a răspuns era bateria descărcată.
• De asemenea, studiul a constatat că 41% din oameni se tem cel mai mult de apelurile pierdute atunci când se confruntă cu o baterie descărcată.
• Atunci când ajung să realizeze că au la dispoziţie doar câteva procente de energie la telefon, jumătate dintre utilizatori vor scrie un sms în ultima clipă, iar 35% vor folosi ultimele momente pentru a efectua un apel telefonic.
• Aproape 46 la sută dintre oameni spun că se simt jenaţi să ceară unui străin să folosească încărcătorul lui.
• Mai mult de 60 la sută îşi vor opri telefoanele, iar jumătate se vor abţine de la a face poze în speranţa de a prelungi viaţa bateriei.