Consumul de fructe si legume proaspete ar putea duce, in timp, la renuntarea la fumat, este concluzia unui studiu coordonat de Gary A. Giovino, de la The State University of New York.
In cadrul studiului, la care au participat 1.000 de voluntari fumatori, s-a constatat ca persoanele care au consumat zilnic cel putin patru portii de fructe si legume proaspete au raportat o nevoie mai redusa de a fuma, in comparatie cu cei care mancau cel mult doua portii de legume si fructe in fiecare zi, potrivit msn.com.
In plus, dupa 14 luni de astfel de regim alimentar, o treime dintre cei care au mancat fructe si legume cu regularitate au renuntat la fumat. O posibila explicatie este aceea ca aportul de fibre din fructe si legume creste senzatia de satietate. De asemenea, fructele si legumele potenteaza gustul neplacut al tigarilor, spre deosebire de alimente precum carnea si de bauturi precum cafeaua si alcoolul.
“Mai mult, consumul de astfel de alimente previne revenirea la acest viciu”, spune Gary A. Giovino, profesor de sanatate publica la The State University of New York.