In cartierul arhiplin de vile de lux Piatra Arsa, din Busteni, va aparea, in circa doi ani, o noua cladire impozanta, care va adaposti un centru de perfectionare pentru angajatii Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR).
Reprezentantii companiei au lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) invitatia de participare la licitatia deschisa care se va desfasura in luna octombrie, la sediul Loteriei din Bucuresti.
Cum obrazul subtire cu cheltuiala se tine, cladirea in care vor fi perfectionati angajatii trebuie sa indeplineasca o serie de criterii, stabilite prin caietul de sarcini, parte a documentatiei de atribuire a contractului. Astfel ca, pe cei aproximativ 10.000 de metri patrati de teren detinuti de catre CNLR in Piatra Arsa, fericitul constructor castigator al contractului de peste opt milioane de euro va trebui sa tina cont de indicatiile beneficiarului.
Potrivit documentatiei postate in SEAP, centrul de perfectionare va fi alcatuit dintr-un spatiu propriu-zis pentru cursuri de perfectionare si din noua module de cazare, toate cu o suprafata desfasurata a cladirii de circa 2.500 de metri patrati.
Faptul ca perfectionarea este lasata pe planul al doilea rezulta chiar din descrierea centrului. „La parter se va ajunge prin intermediul unor scari exterioare placate cu piatra, realizandu-se o ampla terasa cu vedere spre zona impadurita. Spatiile interioare vor fi concepute in asa fel incat sa profite de privelistea spre aval, spre vest prin suprafete mari vitrate, terase si balcoane spatioase”, se arata in caietul de sarcini. Modulele de cazare vor fi organizate ca pentru o institutie care „se respecta”: la parter – living, bucatarie si loc de servit masa, iar la etajele 1, 2 si la mansarda, cate doua sau trei dormitoare cu baie proprie. Pe langa instalatiile de incalzire si de apa, se precizeaza ca imobilul va fi dotat inclusiv cu instalatii de climatizare, instalatii curenti slabi, circuit TV, instalatii de securitate si instalatie de protectie si avertizare incendiu, sistem video de supraveghere, grup electrogen si altele.
Nu orice societate de constructii se va putea abona la fondurile Companiei Loteria Romana, avand in vedere conditiile pe care firmele vor fi obligate sa le indeplineasca, pentru a se inscrie la licitatie. Una dintre cerinte este ca participantele sa faca dovada unei cifre medii anuale de afaceri pe ultimii trei ani de cel putin 67.200.000 de lei.
V.STOICA