In prima jumatate a anului in curs, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a incheiat, prin eforturile angajatilor proprii, plantarea cu puieti forestieri a 328 de hectare de teren aflate in proprietatea a 165 de unitati administrativ-teritoriale si a 45 de persoane fizice. Concret, fiecare ocol silvic din componenta regiei a plantat cate un hectar de teren aflat in afara fondului forestier proprietate publica a statului, in final, noile suprafete adaugandu-se fondului forestier national. Pentru realizarea acestor impaduriri au fost folositi 838.324 de puieti forestieri (in valoare de 214.187 de lei, fara TVA), asigurati printr-o actiune de sponsorizare a regiei Romsilva.
In paralel cu astfel de actiuni, angajatii acestei regii au executat lucrari de regenerare a padurilor proprietatea publica a statului pe o suprafata de aproximativ 9.950 de hectare, cu 843 de hectare in plus fata de programul prevazut pentru anul acesta. Totodata, au fost luate masurile necesare pentru asigurarea materialului biologic aferent campaniilor urmatoare, acesta semanandu-se pe 8.566 de ari in pepinierele silvice, respectiv pe 21.505 mp in solarii.
Directia Silvica Prahova figureaza printre judetele in care acest gen de actiuni au fost realizate pe cele mai mari suprafete, respectiv lucrari de impaduriri pe 63 de hectare si lucrari de regenerare a padurilor pe 135 de hectare. Actualmente, sunt in plina desfasurare lucrarile de pregatire a terenului pe care urmeaza a fi executate plantatiile silvice din campania de toamna.
C. DUMITRU