F. T.

Anul acesta, poliția prahoveană a fost zguduită de mai multe scandaluri în care au fost implicați agenți din subordinea IPJ și chiar persoane din conducere, acestea fiind ridicate, încătușate și reținute! Amintim numai cazul fostului șef de post al Poliției Sinaia – Marin Tudorică (acuzat de acte de corupție), a mai multor agenți rutieri de pe Valea Prahovei (suspectați că au luat mită ), a unui angajat al IPJ Prahova (implicat în trafic de droguri).
Ieri, a venit rândul șefului Poliţiei Oraşului Mizil, Rotaru Marius Nicușor, să fie încătușat !
Astfel, după o audiere maraton – aproximativ șase ore – acesta a fost reținut de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploiești, pentru 24 de ore. Rotaru a fost audiat în contextul în care el ar fi favorizat o grupare de proxeneţi. În cazul lui Rotaru, surse judiciare spun că acesta, “având funcţia de şef al Poliției Orașului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional din care fac parte inculpaţii şi suspecţii din cauză, prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare, ajutându-i astfel pe suspecţi să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori”. Concret, șeful Poliţiei din Mizil nu ar fi dat curs reclamațiilor făcute de unele dintre victimele proxeneților!
De asemenea, anchetatorii de la DIICOT mai susțin că Rotaru Marius Nicușor ar fi pretins și favoruri sexuale din partea unor fete exploatate de către membrii grupului infracțional, pentru a mușamaliza infracțiunile celorlalți proxeneți. Pe de altă parte însă, se pare că acest capăt de acuzare – pretinderea de favoruri sexuale – nu ar fi sprijinit de dovezi concrete.
Poziția oficială, a DIICOT Ploiești, în această speță, este următoarea: “S-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi Rotaru Marius
Nicușor pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. (…) Începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent, inculpaţii Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violenţă. Inculpații au constrâns persoanele vătămate – care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău – să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona (…)”.Aseară, judecătorii au admis arestarea preventivă a lui Rotaru Marius Nicușor pentru o perioadă de 30 de zile.