V. Stoica

Apariția autostrăzii București-Ploiești a fost, pentru mulți dintre prahovenii “strângători” din bunurile statului, un adevărat motiv de bucurie, pentru că multe dintre componentele metalice ale pasarelelor rutiere supraterane au ajuns fie în curțile oamenilor locului, ca materiale de construcții, fie prin depozitele de fier vechi…
La Dumbrava, două pasarele trec peste autostrada București-Ploiești. Despre una dintre ele, am mai scris, atunci când a fost la un pas să se surpe din cauza unei alunecări de teren. A doua, mai “viguroasă”, este în vizorul hoților încă de la inaugurarea drumului de viteză care leagă Capitala de Ploiești. Mai nou, după ce au dispărut toate buloanele de pe pasarelă, existând riscuri majore pentru siguranța rutieră, s-au furat și barele de protecție de pe marginea podului. În imaginile alăturate, se poate observa partea care a picat victimă hoților, iar în cealaltă imagine – partea care a scăpat momentan de grupurile de infractori.
Având în vedere dimensiunile deloc de neglijat ale acestor parapeți metalici, probabil hoții acționează în grupuri, iar prada este încărcată fie în mașini, fie în căruțe, la adăpostul nopții.
CNADNR ar trebui să ia măsuri stricte pentru a reduce, dacă nu a opri, toate aceste furturi, având în vedere că hoțiile la drumul mare (la propriu) pot să conducă la evenimente nefericite, soldate chiar și cu accidente grave de circulație.