F. T.

Precipitaţiile căzute în ultimele zile au afectat grav unele porțiuni de drum din județ, circulația fiind restricționată temporar și dirijată de către agenții rutieri.
Astfel, ieri dimineață, în zona municipiului Câmpina, pământul a luat-o la vale, fiind afectată o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.
În legătură cu acest aspect, reprezentanții ISU Prahova au precizat: “În dimineața zilei de 13 aprilie, în jurul orei 7, din cauza precipitațiilor abundente căzute în ultima perioadă, în municipiul Câmpina s-a reactivat o alunecare de teren, care a afectat o bandă de circulație aferentă DN1, între km 93 + 600 și 93 + 800. Pentru degajarea drumului, Secția Drumuri Naționale Ploiești a acționat cu utilaje. Alunecarea s-a manifestat pe o suprafață de 200 de metri pătrați, în zonă ajungând și o comisie de evaluare a pagubelor”.
Tot din cauza ploilor, marți, și în comuna Lapoș (în zona numită de localnici “Lăpoșel”), pe DJ 235, la kilometrul 2 + 500, a fost necesară intervenția pompierilor prahoveni pentru degajarea pământului de pe carosabil, traficul în zonă fiind, de asemenea, restricționat.
Dat fiind faptul că, în continuare, acolo există riscul ca alunecarea de teren să se reactiveze, respectiva zonă este, în prezent, monitorizată de Comandamentul Local pentru Situații de Urgență Lapoș.