F.T.

Ne-a sunat la redacție, pentru a doua oară, în cursul zilei de ieri, o persoană din Cluj, prietenă a unei familii care a fost victima unei tâlhării comise pe Centura de Vest a Ploieștiului, în noaptea de miercuri spre joi ( 24/25 februarie a.c. ).
Conform declarațiilor acesteia, în timp ce soții se deplasau într-un autovehicul spre București, pentru a cumpăra marfă de la un magazin, le-ar fi fost barată calea de un autoturism care, de altfel, se pare că îi urmărise încă de la Brașov !
După ce șoferul – soțul femeii – a coborât să afle ce se întâmplă, din cealaltă mașină s-a dat jos un individ care, profitând și de întuneric și de starea de șoc a celor doi soți, a deschis portiera mașinii și a furat geanta femeii, în care se aflau 6.000 de lei și 500 de euro. De altfel, într-un scurt dialog telefonic purtat şi cu victima, aceasta se declara șocată de întâmplare și se întreba dacă mai putem circula în siguranță pe șoselele din țară.
Tot ieri, surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova ne-au confirmat că incidentul a fost reclamat la Numărul Unic “112”, în dimineața zilei de joi, la ora 3, 20, iar criminaliștii prahoveni desfășurau cercetări pentru a da de urma făptașului/făptașilor.
Un astfel de incident – fapta fiind încadrată la infracțiunea de tâlhărie – nu a fost semnalat, în ultimul timp, pe șoselele din Prahova.