F.T.

În zece luni ale anului în curs, în incinta Penitenciarului Ploiești și la secțiile exterioare aparținând acestuia au fost efectuate 79 de percheziții asupra persoanelor private de libertate, în camerele de deținere și în alte locuri unde au acces acestea. Acțiunile au vizat, de asemenea, și persoanele care au venit în vizită la deținuți.
În urma perchezițiilor au fost descoperite mai multe obiecte interzise, cele mai multe dintre acestea – 305 – fiind telefoane mobile, însă s-a încercat introducerea sau chiar s-au introdus și 233 de cartele SIM, 20 dispozitive de stocare DVD/card/MP3/stick de memorie, 17 hands-free, opt acumulatoare, 47 încărcătoare de telefoane mobile etc.
Conform unui comunicat al Penitenciarului Ploiești, pentru abaterile săvârșite de către deținuții care au folosit telefoane mobile sau alte obiecte interzise, a fost declanșată procedura disciplinară privind sancționarea celor care au încălcat regulamentul.
De asemenea, în funcție de rezultatele anchetelor, conducerea penitenciarului urmează să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești pentru fiecare caz în parte, în vederea continuării, de către procurori, a anchetei. Totodată, reprezentanții Penitenciarului ploieștean ne-au mai precizat că, pentru limitarea/stoparea introducerii obiectelor interzise, au fost achiziţionate mijloace moderne de control, respectiv porţi detectoare, detectoare portabile etc.