V.S.

Procurorii anticorupție din Capitală au dispus, în noaptea de miercuri spre joi, începerea acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a managerului Spitalului Județean de Urgență Ploiești, medicul Alexandru Băloi, sub acuzația de luare de mită. Potrivit informațiilor oficiale date publicității ieri dimineață, managerul celui mai mare spital din Prahova ar fi săvârșit în mod repetat infracțiunea de luare de mită, lucru care rezultă din ordonanța de reținere întocmită de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.
Într-un comunicat de presă, reprezentanții DNA arată faptele de care este învinuit Alexandru Băloi, care este acuzat că din aprilie 2014 și până în luna iulie 2015 ar fi primit mai multe sume de bani de la patronul unei firme, omul de afaceri denunțându-l la DNA pe managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. “Din conținutul probatoriului a rezultat faptul că foloasele necuvenite, remise inculpatului Băloi Ion Alexandru în perioada respectivă, se ridică la suma totală de circa 6.500 lei și au fost remise în trei tranșe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societății atât din punct de vedere al datei cât și al procentului – circa 20% din valoarea facturilor achitate”.
Procurorii spun, de asemenea, că Băloi ar fi primit, miercuri, 26 august, de la martorul denunțător suma de 3.000 de lei “pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale. La aceeași dată, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 3.000 lei”.
La conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a rămas, pentru moment, directorul medical al unității, doctorul Florin Pușcariu.