F.T.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situațíi de Urgență (IGSU), în primul semestru al anului curent, la nivel naţional au fost înregistrate 193.169 de urgenţe, cu 15% mai multe faţă de perioada similară a anului precedent. Creșterea a fost determinată, în special, de solicitările pentru acordarea primului ajutor medical calificat de către personalul de pe echipajele SMURD.
De altfel, SMURD – componentă a structurilor de pompieri, a avut o cerere zilnică de 1.039 de intervenţii, fiind asistați peste 155.500 de adulţi şi 16.500 de copii. Timpul mediu de răspuns de la apelul solicitării a fost de 11 minute.
Reamintim că, în Prahova, echipajele de pe autospecialele SMURD au participat la 6.134 de acţiuni pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă, descarcerare, asistenţă persoane etc, în creştere cu 6,73% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Pe timpul acţiunilor de intervenţie, echipajele paramedicale încadrate pe ambulanţele tip B2 şi C1 din dotarea SMURD Prahova au acordat primul ajutor medical de urgenţă unui număr de 5.777 de persoane (5.165 adulţi şi 612 minori). Dintre acestea, 4.436 au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Ploieşti și la Centrele de Primiri Urgenţe Câmpina şi Sinaia, precum și în alte unităţi medicale. În funcţie de cauzele pentru care echipajele SMURD au fost solicitate să intervină în primul semestru al acestui an se disting solicitările înregistrate pentru acordarea primului ajutor persoanelor suferind de inimă, a celor cu insuficienţă respiratorie sau intoxicate cu fum, a victimelor accidentelor de muncă etc.