Alex Călinoiu

Inspectoratul de Poliţie a deschis un dosar de cercetare penală, pentru infracţiunile de ultraj şi purtare abuzivă, în urma unei încăierări care a avut loc vinerea trecută, între doi agenţi de la Poliţia Locală Ploieşti. De asemenea, cei doi sunt anchetaţi şi de către comisia internă de disciplină. Conducerea instituţiei publice vrea să stabilească motivele care au dus la bătaia dintre cei doi angajaţi. În urma acestei analize vor fi stabilite şi sancţiunile pentru cei doi, care, conform regulamentului intern, pleacă de la mustrare şi pot ajunge, în cazuri extreme, până la desfacerea contractului de muncă.
Vineri, în jurul orei 6.20, la schimbarea de tură pentru agenţii de la ordine publică, între cei doi poliţişti locali ploieşteni au apărut tensiuni, care au escaladat repede. În urma unor discuţii în contradictoriu, unul dintre poliţişti i-ar fi dat un cap în gură şefului său, potrivit unor surse din cadrul instituţiei. Cert este că victima a sunat la 112, solicitând intervenţia ambulanţei, medicii constatând că bărbatul avea un hematom în zona bărbiei.
„Este o abatere care nu poate să treacă neobservată. Cei doi poliţişti implicaţi în incidentul de vineri sunt cercetaţi de către comisia de disciplină. Prima înfăţişare a avut loc astăzi (n.r. ieri), însă comisia urmează să facă mai multe verificări amănunţite, ca să vedem de la ce a pornit această abatere şi ce măsuri se impun”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale Ploieşti, Carmen Gheorghe, care a precizat că, în opinia sa, nu se va ajunge la desfacerea contractului de muncă. Membrii comisiei au şi varianta de a recurge la sancţiuni mai puţin drastice, aşa cum ar fi reducerea temporară a salariului.
În urma apelului la 112, şi Inspectoratul de Poliţie a deschis un dosar de cercetare penală, pentru ultraj şi purtare abuzivă.