Alex Călinoiu

După cinci ani în care a condus structura similară din Câmpina, Carmen Gheorghe a revenit pe postul de director al Poliţiei Locale Ploieşti, începându-şi de ieri activitatea. Prioritatea anunţată de la început va fi îmbunătăţirea imaginii instituţiei, prin reconfirmarea rolului Poliţiei Locale de menţinere a ordinii publice şi prevenire a faptelor antisociale.
„Am revenit în fruntea instituţiei, cu intenţia de a-i îmbunătăţi imaginea. Vreau să fim vizibili în stradă, să ne respectăm rolul de a fi aproape de cetăţeni, prin implicare directă, mai ales acum, într-o perioadă în care întreg oraşul este transformat în şantier. După rezolvarea favorabilă a problemelor privind acordarea normei de hrană, mi-am propus să militez şi pentru o serie de alte drepturi ale poliţiştilor locali, de exemplu posibilitatea pensionării mai devreme”, ne-a declarat, ieri, Carmen Gheorghe, directorul Poliţiei Locale Ploieşti. O altă intenţie anunţată din prima zi vizează reînfiinţarea structurii de poliţie călare, care a funcţionat vreme de mai mulţi ani la nivelul instituţiei ploieştene.
În prezent, Poliţia Locală are 240 de angajaţi, din care aproape o treime personal tesa, 18 posturi din organigramă fiind de conducere.
Carmen Gheorghe a mai condus această structură, încă de la înfiinţarea ei, în aprilie 2005, sub titulatura, la acea vrme, de Poliţie Comunitară. Ea a părăsit funcţia la finalul anului 2009, în urma unor divergenţe cu primarul de atunci, Andrei Volosevici, şi s-a transferat la Poliţia Locală Câmpina.