Magistraţii de la Judecătoria Ploiesti au acordat un nou termen procesului în care o fostă angajată a BCR – Filiala Ploiesti, Dănilă Nicoleta Carmen, este acuzată de incendierea camerei de tezaur a băncii, soldat cu un prejudiciu de peste 555.000 de euro. Noua înfăţitare a fost programată pentru data de 16 aprilie a.c., până atunci urmând să fie înaintate instanţei toate probele cerute la dosar: expertiză contabilă pentru a se stabili dacă au fost afectate de incendiu monedele de metal, bancnotele bune şi bancnotele fără valoare, dacă a fost asigurată paza permanentă în zona în care s-ar fi comis infracţiunea. De asemenea, instanţa a mai făcut cunoscut faptul că admite trimiterea unei adrese către o firmă de pază bucuresteană “care să comunice dacă senzorii montaţi în centrul de procesare si în tezaur funcţionau la data de 30.11.2011”.
Alte aspecte care urmează a fi luate în discuţie privesc o declaraţie dată de inculpată referitor la participarea acesteia la inventarierea valutei, după incendiu, audierea altor persoane din conducerea băncii etc.
Dănilă Nicoleta Carmen, fostă angajată a BCR – Filiala Ploieşti, este acuzată de procurori că în toamna anului 2011 a dat foc banilor din camera de tezaur a sucursalei prahovene a BCR, pentru a şterge urmele unui furt pe care ar fi încercat să-l comită. Prejudiciul estimat de anchetatori s-ar ridica la 555.369, 52 de euro. Arestată preventiv la scurt timp după comiterea infracţiunii, ea a fost eliberată condiţionat în data de 22 februarie 2012.