F.T.

Pe mesele procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a ajuns, recent, o sesizare a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Pădurilor (ANRP), care are ca obiect posibile nereguli în ceea ce priveşte retrocedarea unor păduri din judeţ. Este vorba despre 980 de hectare de teren împădurit de pe raza comunei Măgureni, iar reclamaţia ANRP vine după ce instituţia a constatat încălcări ale legislaţiei inclusiv în Păuleşti şi Azuga !
Cu referire la aceste aceste posibile ilegalităţi, într-un comunicat al ANRP se precizează: „În data de 21 noiembrie 2014, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în legătură cu modul în care s-a realizat retrocedarea unei suprafeţe de 980 de hectare de pădure în localitatea Măgureni (judeţul Prahova), în perioada 2006-2009.
Sesizarea s-a făcut ca urmare a concluziilor echipei de control a ANRP, care a extins verificările în judeţul Prahova, după ce, anterior, a constatat încălcări ale legislaţiei din materia retrocedărilor în localităţile Azuga şi Păuleşti”.
Ilegalităţile în ceea ce priveşte retrocedările făcute prin încălcarea legislaţiei au făcut, tot în ziua de 21 noiembrie a.c., obiectul unei şedinţe de judecată a Curţii de Apel Ploieşti, ca urmare a sesizării acesteia de către DNA, care a cerut arestarea preventivă a unor suspecţi într-un dosar care are ca obiect retrocedarea ilegală a 5.000 de hectare de pădure din judeţul Buzău. În urma dezbaterilor, judecătorii ploieşteni au decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a fostului prefect de Buzău, Paul Beganu, precum şi a altor trei persoane implicate în scandal. În cazul unui al cincilea suspect – magistrat la Judecătoria Pătârlagele – a fost dispusă măsura concercetării sub control judiciar. Reamintim că tăvălugul cercetărilor/arestărilor preventive pentru retrocedări ilegale a făcut victime chiar în Parlamentul României, în mafia retrocedărilor ilegale de păduri figurând nume precum Viorel Hrebenciuc şi Ion Adam.