C. D.

La sfârşitul acestei săptămâni, în perioada 24-26 octombrie a.c., la Vălenii de Munte, în Parcul Monument, va avea loc prima ediţie a „Târgului apicol – Vălenii de Munte”. Evenimentul este organizat de către Euromellis – Centru de achiziţii şi procesare miere – Consiliul Local şi Primăria oraşului Vălenii de Munte, Consiliul Judeţean Prahova, cu sprijinul Asociaţiilor Apicole “Valea Prahovei” din Câmpina şi „Apidava” din Blaj. Deschiderea oficială a târgului este programată să aibă loc pe 24 octombrie, la ora 12.00.
Cei aproximativ 30 de expozanţi prezenţi, din zece județe ale țării – apicultori şi firme specializate – îşi vor etala produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obţinute direct din stupină până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole – suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.
De asemenea, acest târg reprezintă o oportunitate şi pentru apicultorii din zonă, fiind prezenți atât reprezentanți ai firmelor de achiziție a mierii, cât și distribuitori ai produselor dedicate apiculturii — stupi şi componente, faguri artificiali, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, pentru nutriţie, cărţi de specialitate etc.