F.T.

Mai multe percheziții simultane au avut loc în Ploiești și Brăila, la case de amanet, polițiștii căutând bijuterii furate de trei brăileni care acționau asupra victimelor pe stradă, tâlhărindu-le.
Potrivit anchetatorilor, în ziua de marți, 9 septembrie a.c., o femeie în vârstă de 43 de ani, din Buzău, a reclamat că un individ i-a smuls lanțul din aur de la gât și i-a pulverizat o substanță toxică în ochi, după care a fost preluat de un autoturism. Imediat au fost instituite filtre pe principalele drumuri din județ, în acest context fiind solicitat și ajutorul polițiștilor prahoveni.
Mașina cu suspecții a fost oprită în trafic în județul Brăila, la volanul autoturismului urmărit fiind un brăilean în vârstă de 25 de ani, care era însoțit de alți tineri cu vârste cuprinse între 23 și 27 de ani.
Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul de 27 de ani este principalul bănuit şi în cazul altor infracțiuni de tâlhărie, acesta fiind ajutat la comiterea faptei de doi dintre brăilenii care îl însoțeau, în vârstă de 25 de ani.
Pe baza probatoriului administrat, polițiștii i-au reținut pe cei trei, existând suspiciunea că făptașii au încercat să valorifice bijuteriile furate în Ploiești și în Brăila, prin intermediul caselor de amanet.