F. T.

Ieri, angajați de la Investigarea Fraudelor Prahova, împreună cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova au descins la opt locații din județ, la persoane bănuite de evaziune fiscală. Astfel, zeci de reprezentanți ai autorităților amintite au descins, simultan, la domiciliile și sediile unor firme din Ploiești, precum și din localităţile Drajna, Poseşti şi Ceraşu.
Percheziţiile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în ceea ce privește producţia şi comercializarea de suplimente alimentare nutritive – respectiv ceaiuri, capsule cu diverse vitamine și alte substanțe nutritive folosite, de regulă, de către cei care merg la sala de forță sau de gimnastică. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională se ridică, în urma primelor estimări, la 830.000 de lei.
Șase persoane urmau să fie conduse la sediul IPJ Prahova pentru audieri, în funcție de acestea urmând să fie stabilit și statutul acestora (suspecți sau martori). Acțiunea de ieri s-a înscris în trendul preocupărilor IPJ Prahova, de reducere a evaziunii fiscale, acesta fiind, de altfel, unul dintre principalele obiective ale Inspectoratului. De altfel, pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, la nivel naţional Prahova s-a situat pe locul trei și, respectiv, locul întâi la indicatorul privind recuperarea, la finalizarea cercetărilor, a prejudiciului cauzat.