In Prahova, vor functiona toate cele 25 de servicii publice comunitare locale de evidenta a persoanelor

Potrivit unei informari a Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Prahova, la nivelul judetului vor fi deschise, pe 9 si pe 10 iunie, toate cele 25 de servicii publice comunitare locale de evidenta a persoanelor. Masura a fost luata astfel incat procesul electoral sa se poata desfasura in conditii optime si fiecare persoana sa intre in posesia cartii de identitate fara de care nu se poate prezenta la urne. Potrivit reprezentantilor DJEP Prahova, actele de identitate se vor elibera solicitantilor in aceeasi zi la cateva ore de la depunerea documentelor. Concret, toate cele 25 de servicii din judet – Azuga, Baba Ana, Baicoi, Baltesti, Boldesti-Scaeni, Brazi, Breaza, Bucov, Busteni, Campina, Ciorani, Comarnic, Drajna, Filipestii de Padure, Mizil, Ploiesti (despre care v-am informat deja in unul dintre numerele recente ale ziarului nostru), Plopeni, Podenii Noi, Scorteni, Sinaia, Slanic, Urlati, Valea Calugareasca, Valea Doftanei, Valenii de Munte – vor functiona maine, pe 9 iunie, in intervalul orar 8.00 – 16.00, iar duminica, pe 10 iunie, intre orele 8.00 – 21.00.
Reamintim ca pentru obtinerea unei noi carti identitate este nevoie de completarea unei cereri tip, de dovada (chitanta) achitarii contravalorii cartii de identitate (7 lei) si de un timbru fiscal de 4 lei, la care trebuie adaugate o serie de documente: actul de identitate si cartea de alegator expirate, certificatul de nastere si certificatul de casatorie, daca este cazul, hotararea de divort tot dupa caz, certificatul de deces in cazul sotului supravietuitor, certificatele de nastere ale copiilor cu varsta mai mica de 14 ani, documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu.
Actele enumerate trebuie prezentate atat in copie, cat si in original. In cazul in care solicitantul nu este proprietarul locuintei la a carei adresa solicita eliberarea actului de identitate, este necesar si consimtamantul gazduitorului. In cazul in care o persoana nu poate prezenta toate documentele enumerate mai sus, atunci i se va elibera o carte de identitate provizorie, dar in aceasta situatie trebuie sa depuna trei fotografii marimea 3/4 cm avand la baza o banda alba de 7 mm.
C. DOBRE