Conform ultimelor evidente de la nivelul judetului, aproape 16.000 de prahoveni au actele de identitate expirate. Informatiile le-am primit de la Ornella Zecheru, directorul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Prahova, care ne-a declarat ca aceasta situatie a reiesit in urma verificarilor efectuate de catre angajatii serviciilor locale de evidenta a persoanei existente la nivelul judetului. Intrebata care sunt cauzele pentru care un numar atat de mare de prahoveni inregistreaza documente de identitate expirate, Ornella Zecheru ne-a declarat ca, urmare a verificarilor din teren, s-a constatat ca, de pilda, peste 800 de persoane sunt plecate in strainatate (n.n. – in mod special cele plecate la munca), 300 de cetateni nu mai figureaza la adresele din evidentele initiale, ca urmare a faptului ca nu au mai solicitat schimbarea adresei de domiciliu dupa ce s-au mutat in alt judet. De asemenea, alte zeci de persoane se afla in arest.
In acest context, avand in vedere ca pe data de 10 iunie vor fi organizate alegerile locale, directorul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Prahova a facut apel la cei carora le-au expirat documentele de identitate sa grabeasca intrarea in legalitate. Totodata, interlocutoarea noastra a tinut sa ne mai precizeze ca inclusiv in ziua scrutinului se pot face solicitari de eliberare a documentelelor, persoanele in cauza putand intra in posesia lor in aceeasi zi, dupa cateva ore de la depunerea cererii si a documentelor necesare pentru eliberarea unui nou act de identitate.
Legat de alegerile locale din luna iunie a.c., de la interlocutoarea noastra am mai aflat ca, la sfarsitul lunii marte a.c., numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente era de 683.451. De mentionat si ca pe 10 iunie sunt asteptate pentru prima data la vot 22.447 de persoane. Dintre acestea 5.373 sunt din Ploiesti, iar 846 – din Campina.
N.DUMITRESCU