• Pe de alta parte, cel mai batran prahovean, de 107 ani, se pregateste de vot

Inca din luna noiembrie a anului trecut, functionarii Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor – institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Prahova, care o si finanteaza – au inceput munca titanica de reactualizare a listelor electorale, in baza datelor din registrele de stare civila, care au fost verificate inclusiv pe teren, potrivit declaratiei directorului Ornella Zecheru. Acest lucru implica inclusiv eliminarea persoanelor care au decedat de la ultimele alegeri si pana in prezent, pentru a nu aparea discutii in timpul procesului de votare care se va desfasura in ziua de 10 iunie 2012.
Cu prilejul reactualizarii listelor electorale, s-a dovedit ca in judetul Prahova traiesc si 20 de persoane care au trecut de 100 de ani, cel mai batran fiind un locuitor al comunei Telega, Ion Nedelcu, care a atins impresionanta varsta de 107 ani!
Primarul comunei Telega, Gheorghe Ilie, ne-a spus ca nea Ion este inca in putere, iar la precedentele alegeri locale a fost prezent in fata urnelor, pentru a-si alege reprezentantul in scaunul de edil al localitatii. Acum, batranul – care are domiciliul in satul Melicesti – locuieste la una dintre fiicele sale, care, la randul ei, este in varsta de 70 de ani.

V.STOICA