La doar cateva zile de la inscrierea oficiala, la Tribunalul Bucuresti, a Partidului Poporului, conducerea organizatiei judetene prahovene a noii formatiuni politice si-a facut debutul in fata presei locale, ieri, prin organizarea unei conferinte de presa. Conform declaratiilor prim-vicepresedintelui Organizatiei Prahova a Partidului Poporului, Ioan Dumitrescu, noua formatiune politica are, in Prahova, 17.000 de membri, numai in Ploiesti fiind aproximativ 5.000. Cat despre reprezentarea in cele 104 localitati prahovene, reprezentantii partidului pretind ca exista organizatii locale constituite in 92 de asezari. In privinta doctrinei, presedintele organizatiei judetene, Razvan Craciun, a declarat ca Partidul Poporului este de centru-stanga, protocoale de colaborare fiind incheiate, deja, cu Partidul Initiativa Nationala si Partidul Romaniei Europene, nefiind exclusa colaborarea, pe viitor, si cu alte formatiuni politice, exclus de pe lista fiind PDL.
Subliniind ca majoritatea membrilor sunt dintre cei care n-au mai avut niciodata carnet de partid, Razvan Craciun a tinut sa mentioneze ca, in perspectiva alegerilor locale de anul viitor, „in privinta Partidului Poporului vor fi ceva surprize, avand in vedere ca liderul national al partidului, Dan Diaconescu, este deja un brand, fiind singurul care mai poate face o baie de multime, in adevaratul sens al cuvantului”.
In plus, pentru a demonstra ca PP este deja „pe val”, acesta a prezentat rezultatele unui recent sondaj de opinie care, chipurile, ar evidentia ca „in Prahova, Partidul Poporului avea 50% din sufragiile celor chestionati.”
Ba, mai mult decat atat, liderul filialei prahovene a partidului a pretins ca, deja, o serie dintre actualii primari, membri ai partidului de guvernamant, dar si din opozitie, si-au manifestat intentia ca, la anul, inainte de alegerile locale, sa treaca la Partidul Poporului.
Nu in ultimul rand, reprezentantii partidului condus de Dan Diaconescu au tinut sa declare ca in campania electorala din 2012 „Partidul Poporului nu va da electoratului sacose”, candidatii la alegerile locale urmand sa-si faca singuri campanie electorala, pe propriii lor bani.
Nicoleta DUMITRESCU