Pentru ca nu vor sa lase puterea din mana si tinand cont ca anul viitor sunt programate alegerile locale si parlamentare, reprezentantii partidului portocaliu au inceput, de pe acum, sa se pregateasca pentru campania electorala. Situatia este valabila si in judet, dar in mod special, la Ploiesti.
In municipiul resedinta de judet, zona unde, deja, pluteste in aer pregatirea pentru batalia atragerii electoratului, in speranta strangerii a cat mai multor voturi, este aceea de Vest. Tinand cont de distributia colegiilor parlamentare in judet, vom sesiza ca aceasta pregatire nu este deloc intamplatoare, avand in vedere ca, de exemplu, zona de Vest a Ploiestiului reprezinta colegiul unde, in 2008, a fost desemnat deputatul PDL Roberta Anastase, devenit presedinte al Camerei Deputatilor.
Din tot mai desele sesizari sosite pe adresa redactiei, este de retinut ca pedelistii au inceput, deja, pregatirea campaniei pentru alegerile din 2012, in nota caracteristica, cu care ne-au obisnuit in precedentele alegeri, respectiv cu impartirea darurilor. Astfel, recent, un reprezentant PDL a fost vazut, in zona de Vest a Ploiestiului, incarcat cu tot felul de pachete. O parte dintre acestea erau destinate familiilor la care tocmai venise barza – si constau in trusouri pentru nou-nascuti, iar restul – pentru „bobocii” care, luna viitoare, vor merge pentru prima data la scoala. Cum, insa, pedelistii vor sa impuste mai multi iepuri deodata, atentia lor a fost indreptata si catre administratorii de bloc, acestia primind tot felul de invitatii chiar din partea doamnei deputat Roberta Anastase la… restaurant! Iar la aceste reuniuni – care, se pare, au loc frecvent – participantii au prilejul sa se bucure de prezenta celei care a lansat invitatiile la masa.
Strategia pedelistilor de a-si cumpara voturile, oricum si cu orice, este de-acum cunoscuta, iar faptul ca s-a dovedit „de succes” a condus la perpetuarea ei si in actualul sezon electoral. Astfel, cel mai bun exemplu il reprezinta alegerile partiale din acest an din Prahova, pentru Primaria Scorteni. Ca urmare a campaniei agresive de cumparare a electoratului din aceasta comuna, coordonata chiar de catre primarul Ploiestiului (?!?) Andrei Volosevici, care facea aproape zilnic naveta Ploiesti-Scorteni, inainte de ziua votarii – 1 Mai, a facut ca judetul nostru sa inregistreze un record in privinta prezentei electoratului la urne, peste 70%, electorat care, bineinteles, a votat cu cine a distribuit si a trebuit – candidatul PDL.
N. DUMITRESCU