Printre subiectele aflate, ieri, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean Prahova, s-a aflat si cel care a vizat preluarea, in subordinea adminisitratiei judetene, a Oficiului Judetean de Consultanta Agricola, ca institutie publica avand personalitate juridica.
Decizia vine in contextul mult discutatei descentralizari si este de asteptat sa rezolve cel putin problemele legate de plata celor 24 de angajati, care nu si-au mai primit salariile din luna decembrie. Ieri, s-a decis ca noua denumire a institutiei sa fie Camera Agricola Judeteana Prahova.
Problemele au aparut, insa, atunci cand a venit vorba de conducerea acesteia, avand in vedere ca, pana sa faca obiectul acestei descentralizari, fostul Oficiu Judetean de Consultanta Agricola Prahova s-a regasit in categoria institutiilor considerate directii deconcentrate, ai caror directori, dupa cum se stie, sunt numiti pe criterii politice. Asa se face ca anul trecut la 28 mai, sustinut de PSD, a fost numit in aceasta functie Constantin Marin.
Insa, la inceputul lunii septembrie 2009, ca urmare a parasirii guvernarii de catre PSD a fost suspendat din functie.
S-a adresat atunci instantei si in timp ce isi cauta dreptatea prin tribunal, de la Guvern, in locul sau, a fost numit Adrian Enache, cel care detinea functia de director coordonator adjunct. Instanta i-a dat castig de cauza lui Constantin Marin si, la 11 decembrie 2009, Ministerul Agriculturii a hotarat repunerea pe functie a directorului reprezentant al PSD si a anuntat revocarea celui care il inlocuise. La randul sau, Adrian Enache a solicitat, de urgenta, concediu medical.
Ca urmare, Consiliul Judetean a decis ca pana la clarificarea situatiei, de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, exercitarea functiei de director la nou – infiintata Camera Agricola Judeteana Prahova sa fie realizata de catre Constantin Marin.
N.D.