Parlamentarul de Prahova, Daniel Savu, membru al Partidului România Unită, a postat, ieri, pe blogul său personal, opinia sa în legătură cu miza pe care o reprezintă manipularea Parlamentului, fie că este venită din partea președintelui Klaus Iohannis, fie din partea altor personaje din politica românească.
“Numărul 1 în statul român, președintele Klaus Iohannis, are pretenția ca parlamentarii să răspundă favorabil și fără excepție tuturor cererilor de urmărire penală și/sau arestări solicitate de DNA. Așa crede președintele că se face justiție, cu toate că instanțele de judecată au respins sub diverse forme o serie întreagă de acuzații ale DNA, pe motiv că lipsesc ori probele, ori faptele”, spune senatorul Partidului România Unită, Daniel Savu. Acesta face referire, pe de altă parte, și la punctul de vedere exprimat de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: “Numărul 2 în statul român, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că, dimpotrivă, parlamentarii ar trebui să nu se mai pronunțe în vreun fel pe cererile venite de la DNA până la finalul actualei legislaturi, pentru că prin dosarele instrumentate înainte de campania electorală se fac atacuri premeditate de discreditare a instituției Parlamentului”.
Daniel Savu încheie postarea de pe blog cu o morală: “Parlamentul României nu trebuie să fie masa de manevră a nimănui! România nu are nevoie de o clasă politică depersonalizată și ușor de condus, ci de parlamentari cu experiență, care știu să facă diferențe între decizii raționale și ordine primite! Unanimitățile distrug libertatea de a gândi și asta nu poate fi în niciun fel în favoarea cetățenilor!”.