Vasile Blaga, copreședintele PNL, a declarat că exclude orice colaborare cu PSD la nivel național, după alegerile din 5 iunie.
„Excludem orice colaborare cu PSD, conform deciziei luate pe 24 mai 2015, în Consiliul Național de la Pitești. Eu vă spun ce vom face noi, în rest rămâne la latitudinea organizațiilor județene. Într-un fel, arată realitatea din teren în fiecare localitate din Brăila, altfel arată la Arad, altfel la Oradea. E la latitudinea organizaţiilor”, a declarat Blaga.

Ponta şi Tăriceanu vor depune un proiect de lege pe tema prezumţiei de nevinovăţie

Fostul premier Victor Ponta, deputat PSD, a declarat că va depune în Parlament, alături de senatorul Călin Popescu-Tăriceanu, un proiect de lege pentru transpunerea în România a Directivei europene privind respectarea drepturilor omului şi a prezumţiei de nevinovăţie.
„Săptămâna viitoare vom depune în Parlament un proiect de lege care, practic, transpune în legislaţia din România exact ce înseamnă transpunerea Directivei europeane privind respectarea drepturilor omului şi a prezumţiei de nevinovăţie. E o directivă europenă care se referă la drepturile omului pe care doamna ministru de la Justiţie refuză să o transpună.
Călin Popescu-Tăriceanu, senator, şi eu, deputat, vom iniţia acest demers”, a anunţat Victor Ponta.

Acordarea primei tranşe de împrumut Republicii Moldova, luată deja în calcul

Guvernul ar putea decide în săptămânile viitoare acordarea primei tranşe de împrumut destinat Republicii Moldova, a anunţat premierul Dacian Cioloş. Primul ministru a avut o discuţie pe această temă cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti în marja reuniunii de la Sofia a şefilor de stat şi de guvern ai statelor participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est. „În marja reuniunii am avut o discuţie bilaterală cu domnul preşedinte Timofti în care am discutat stadiul relaţiilor noastre cu Republica Moldova şi mai ales pregătirea acordării primei tranşe de împrumut. Suntem în contact cu Guvernul Republicii Moldova.
În săptămânile viitoare, odată ce vom avea informarea privind măsurile de reformă care au fost asumate de Guvernul moldovean, vom putea lua decizia, în paralel şi cu un progres în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional, care, în cele din urmă, înţeleg că pregăteşte o misiune în Republica Moldova pentru a începe posibilele negocieri pentru un acord de împrumut. Deci suntem în linia a ceea ce am convenit iniţial”, a anunţat Dacian Cioloş, miercuri, la finalul unui dejun oficial oferit de preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, în onoarea participanţilor la Summitul desfăşurat la Sofia.
Dacian Cioloş a precizat că i-a transmis preşedintelui Nicolae Timofti că subiectul cooperării cu Republica Moldova a fost discutat şi cu vicepreşedintele american Joe Biden, cu ocazia vizitei pe care premierul român a efectuat-o în Statele Unite ale Americii.