Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, recent, la Senat, că proiectul autonomiei este finalizat şi urmează o amplă şi profundă dezbatere publică, el apreciind că este nevoie de o nouă Constituţie pentru ca un astfel de proiect să aibă şanse de a fi adoptat. ”Proiectul autonomiei este gata, pot să vă anunţ. Avem discuţii în interior, în conti-
nuare, şi în momentul când vom finaliza aceste discuţii, le vom şi prezenta”, a spus Kelemen Hunor, precizând că nu este vorba despre o chestiune a coaliţiei sau a Guvernului, ci strict a UDMR. ”Proiectul e gata, e scris, urmează o dezbatere publică largă şi profundă. Eu am spus că nici acest proiect, nici altele similare, fără o amendare a Constituţiei, dar eu vorbesc despre o nouă lege fundamentală, nu au nicio şansă să fie adoptate”, a precizat preşedintele UDMR.
El a arătat că, ”aşa cum a citit Curtea Constituţională proiectul de revizuire a Constituţiei, România ar avea nevoie de o nouă lege fundamentală, pe termen mediu, nu astăzi sau în 2015, nici măcar în 2016”.
”La alegerile din 2016, ar trebui să mergem cu toţii cu acest mesaj. Nu are rost să cârpim amendarea Constituţiei, trebuie să ne gândim la un nou proiect”, a mai spus Kelemen Hunor.