V.Stoica

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova – la nivel de vicepreşedinţi – a suferit schimbări semnificative, în ultima săptămână. Mişcările de trupe au continuat ieri, prin eliberarea din funcţie a lui Sebastian Danielescu, în urma votului secret exprimat de 22 dintre aleşii judeţeni.
După ce, săptămâna trecută, locul de vicepreşedinte rămas vacant – care a fost deţinut de conservatorul Laurenţiu Rebega (până la alegerea acestuia în funcţia de europarlamentar) – a fost ocupat, tot în urma votului, de social-democratul Bogdan Toader, ieri a venit rândul unei noi schimbări.
Cu votul pozitiv dat de 21 dintre cei 22 de consilieri judeţeni care au rămas în sala de şedinţe, Sebastian Danielescu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Prahova, locul acestuia urmând să fie luat de un alt consilier judeţean într-una dintre şedinţele viitoare.
Pentru ca această schimbare să fie posibilă era nevoie de votul majorităţii consilierilor judeţeni, eliberarea, de ieri, din funcţie, a lui Danielescu, fiind posibilă la a doua strigare, prima tentativă în acest sens având loc în şedinţa ordinară de săptămâna trecută. De altfel, mişcările din cadrul Consiliului Judeţean Prahova vor continua.
Ieri, potrivit unui comunicat al preşedintelui UNPR Prahova, Daniel Niculae, „luând act de fuziunea PDL cu PNL, în conformitate cu statutul aleşilor locali”, consilierii judeţeni Radu Ionescu şi Simona David
şi-au exprimat „dezacordul public faţă de aceasta şi s-au înscris în Asociaţia UNPR”.