Cu o singura exceptie – comuna Izvoarele – toate primaritele in functie din judetul Prahova si-au anuntat candidatura pentru un nou mandat la alegerile locale din luna iunie a.c. Este vorba despre primaritele care vor candida sub sigla USL – Ileana Carlan (Calugareni),
Zoica Ivan (Lapos), Elena Dobroteanu (Tataru) si despre cele din partea PDL – Marcela Cornea (Surani), Elena Cosmoiu (Provita de Sus) si Veronica Ionita (Gorgota). Dupa cum am aflat de la reprezentantii Filialei Prahova a USL, avand in vedere ca este in curs de finalizare lista persoanelor care vor candida pentru functia de primar in toate cele 104 localitati din judet, conform negocierilor, s-a stabilit ca USL sa aiba drept candidat la Primaria Sangeru tot o femeie.
Strategia partidelor de a veni in fata electoratului cu candidate la functia de primar, pe considerentul ca vor putea atrage mai multe voturi, nu este o noutate. In acest sens stau marturie listele pentru alegerile locale din 2008 din judetul nostru, cand 44 de femei au candidat pentru functia de primar. Cele mai multe candidaturi ale doamnelor pentru ocuparea scaunului de primar – trei – au fost inregistrate, acum patru ani, pentru Primaria Manesti, cate doua candidaturi – pentru primariile Ploiesti, Apostolache, Aricestii Rahtivani, Banesti, Izvoarele, si Tataru, cate o singura candidatura fiind inregistrata in alte 29 de localitati. De precizat ca, in urma confruntarilor electorale, sapte dintre candidate – cele de la Calugareni, Izvoarele, Surani, Provita de Sus, Gorgota, Lapos si Tataru – au castigat cursa, “batandu-i” la voturi pe contracandidatii lor barbati, in primele cinci cazuri chiar din primul tur. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca, la Tataru, turul doi s-a desfasurat chiar intre cele doua candidate femei inscrise in cursa electorala, in final iesind invingatoare Elena Dobroteanu care, asa cum mentionam mai sus, isi mai doreste inca un mandat de primar.

N.DUMITRESCU