Douăzeci şi şase de persoane au fost rănite ieri în Australia, după ce un individ a incendiat o sucursală bancară, un martor spunând că a auzit o explozie puternică şi copii ţipând. Poliţia a spus că un bărbat a intrat în sucursala băncii Commonwealth din suburbia asutraliană Springvale cu un lichid inflamabil. Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, acesta s-a stropit cu acel lichid şi a început să ardă.
„A avut un fel de catalizator cu el. Un recipient, nu ştiu exact ce a avut. Şi cumva acel lichid inflamabil a ajuns în bancă”, a declarat un inspector de poliţie.
Motivul care a stat la baza acestui act nu este clar şi este prea devreme să se spună dacă el este de natură teroristă. Paramedicii susţin că şase dintre cei răniţi se află în stare gravă. Unul dintre ei este chiar suspectul, care se află în spital sub supravegherea poliţiei.
Echipajele de pompieri s-au deplasat la faţa locului, un responsabil spunând că uşile oficiului bancar erau închise când au ajuns. „Focul ardea în clădire. Prin urmare, ei au intrat cu aparate de respirat şi furtunuri. A salvat 25 de persoane, acestea prezentând răni uşoare sau grave”, a mai spus inspectorul de poliţie.

Premierul japonez îl consideră pe Donald Trump „un lider demn de încredere“

Premierul japonez, Shinzo Abe, l-a descris pe preşedintele-ales Donald Trump ca fiind un „lider demn de încredere” după întâlnirea de joi pe care a avut-o cu acesta. „Discuţiile m-au făcut să fiu sigur că putem construi o relaţie de încredere”, a spus Abe după întrevederea cu Trump care a avut loc în districtul newyorkez Manhattan, fără a oferi detalii, întrucât discuţia nu a fost una oficială.
În timpul campaniei prezidenţiale, Donald Trump a făcut comentarii cu privire la posibilitatea ca Japonia să îşi procure arme nucleare, a cerut aliaţilor să plătească mai mult pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul lor, în caz contrar riscând ca acestea să fie retrase. De asemenea, şi-a exprimat dezacordul faţă de Parteneriatul Transpacific de liber-schimb.
„Alianţele nu pot funcţiona fără încredere. Sunt încrezător acum că preşedintele-ales
Donald Trump este un lider demn de încredere”, a spus Abe, descriind discuţiile ca fiind „sincere” şi „purtate într-o atmosferă caldă”.